24 de marzo de 2016

Berlinas ( donuts rellenos )







Ingredients:
500 gr. de farina de força
50 gr. de mantega
2 ous M
200 gr. de llet
150 gr. de sucre
un pessic de sal
20 gr. de llevat fresc 
oli de gira-sol
sucre glacé per decorar
Melmelada de maduixa

Comencem posant en un bol gran la farina, la mantega, el sucre, els ous, la sal, el llevat esmicolat i la meitat de la llet. Començarem a pastar a mà o bé amb una batedora amb ganxo afegint la resta de la llet que ens admeti la massa, fins a aconseguir que estigui tova i lleugerament enganxosa.
Fem una bola amb la massa i la deixem en un lloc temperat tapada amb un drap fi fins que dobli el seu volum. Quan la vegem que ha fermentat, la premem lleugerament amb els dits per desgasificarla i l'anem tallant en porcions d'aproximadament 60 grams.
Amb cada porció fem una bola girant amb el palmell de la mà sobre el taulell fins a aconseguir que quedi amb una superfície llisa. Les anem col·locant damunt d'una safata de forn lleugerament greixada i les tornem a deixar fermentar durant uns altres cinquanta minuts aproximadament.
Les fregim en oli de gira-sol a temperatura mitjana, aproximadament 160 graus durant uns minuts, les anem girant perquè es facin per tot arreu, anem traient l'oli i col·locant sobre paper de cuina. Les vam obrir amb un ganivet de serra i les omplim amb melmela de maduixa, ja sigui amb una mànega pastissera o simplement amb una cullera. Empolvorar amb sucre glas a l'hora de servir-les.

No hay comentarios:

Publicar un comentario