26 de julio de 2015

Creps

Les creps són originàries de la regió de Bretanya, a l'oest de França.


Ingredients (25-30 unitats / 22ø):
½ litre de llet
3-4 ous
250 gr. de farina
50 gr. d’oli o mantega
un polsim de sal

Elaboració:
1.- Barreja tots els ingredients: Primer la llet i els ous, després l’oli o mantega i finalment la sal i la farina. Barreja bé (amb barnilles manuals o amb batedora ) fins que obtingues una crema fina i sense grumolls. Penseu que encara que fem crepes dolces a la massa sempre s'hi posa un pel de sal.

2.- Deixa reposar la massa a la nevera d’una a dues hores.

3.- Per a fregir-les, unta una paella amb una mica d’oli amb ajuda d'un pinzell, també podeu passar per la paella un paper de cuina mullat amb oli.  (això ho hauràs de repetir entre crep i crep).

4.- Amb un cullerot menut o una tasseta, aboca la pasta. Reparteix per tota la paella procurant que quede una capa molt prima. Quan estiga feta per una banda, tomba-la i fes-la per l’altra. Vés reservant-les en un plat i repeteix aquesta operació fins a acabar amb tota la massa.

Per omplir els creps podeu fer infinitat de combinacions, a la vostra elecció, però aqui us deixo alguna idea per exemple amb melmelada, cacau en crema, dolç de llet, llet condensada, fruita, nata, crema, caramel etc ...

Creps farcits de platan i caramel !!


Creps farcits de crema, maduixes i xocolata !!


No hay comentarios:

Publicar un comentario