1 làmina de pasta
de full (la meva del Lidl)
2 Plàtans
2 Kiwis.
12 Maduixes.
1 ou per pintar
la pasta de full.
Per a la Crema:
1/2 litre de
llet.
3 rovells d'ou.
4 Cullerades
plenes de maizena o fècula de blat de moro.
Pela de llimona o
essència de vainilla.
4 Cullerades de
sucre.
Per la
brillantor: ( almívar)
1 got d'aigua.
1/2 got de sucre.
1 sobre de
gelatina neutra, 1 o 2 làmines de gelatina neutra.
Preparació:
El primer que
farem, serà posar una mica del 1/2 litre de llet (com 1/2 got). I ho reservem.
La resta de la
llet la posem en un cassó a escalfar, amb la pela de llimona o l'essència de
vainilla (el que més ens agradi) i el sucre.
Escalfarem a foc
mitjà, perquè es barregin bé els sabors.
A la llet que
teníem reservada en el vas, tirarem la maizena o fècula de blat de moro, 4
cullerades plenes, i barregem molt bé, amb una forquilla perquè no quedi cap
grumoll.
A aquesta
barreja, també li afegim les 3 rovells d'ou, i barregem bé de nou.
Això ho afegim a
la llet que tenim escalfant alerta que no estigui a temperatura molt alta no
cal que arribi a bullir, abans traiem la pela de llimona en el cas que la
tingui i amb unes barilles, remenem bé uns 3 minuts. Notarem molt ràpid que es
comença a espessir.
Retirem del foc,
i el posarem en un recipient per deixar-lo refredar a la nevera unes hores.
Jo li solc posar
paper film fregant la crema, ja que això farà, que la capa més superficial, no
es quedi crosta.
Quan estigui ben
freda, estarà a punt per fer-la servir.
Mentre la crema
va perdent temperatura.
Seguirem amb la
pasta de full, preescalfar el forn a uns
175 º.
Preparem la pasta
de full, el qual si és congelat, traurem uns 30 minuts, si és fresc, no caldrà.
Posem la placa de
pasta de full sobre de paper vegetal, i dobleguem les vores cap a dins com a un
1 cm o 1/5 cm aproximadament.
Punxarem amb una
forquilla, el que és tota la base de la pasta fullada, menys les vores. (Això
farà que en el forn, la base no pugi, però les vores sí augmentin i així podrem
omplir sense cap problema, a part que queda més bonica).
Batem l'ou, i amb
ell, pintarem les vores que teníem doblats ... ojo!!! .. Només les vores.
Posarem al forn
com uns 20-25 minuts a 175 º, com sempre depenent de la potència del forn. Quan
veiem que està ja dauradet, traiem i deixarem refredar.
Mentre es refreda
la pasta de full, preparem ara la brillantor per el pastís, i és tan senzill com
posar en un cassó l'aigua i el sucre i portar-lo a ebullició, fins que veiem
que es comença a evaporar l'aigua. Si utilitzem una làmina de gelatina neutra,
la posarem en remull en una mica d'aigua freda, fins que s'estovi, i després
(la escorrem bé) i incorporem a la barreja i remenem, ja fora del foc. Si és
gelatina en pols l'hi afegim costat de l'aigua i el sucre per coure-ho junt.
Deixem refredar i
notareu que la gelatina comença a espessir. Reservem.
Rentem les
fruites i tallem.
Per al muntatge,
posarem la crema pastissera sobre de la base del full que estarà ja freda.
Col·loquem les
fruites partides sobre, i amb un pinzell, li donem bé a totes les fruites amb
la brillantor i si voleu a les vores de pasta de full també.
El almívar té dues funcions una donar brillantor perquè quedi més bonica i l'altra protegir les fruites perquè no es posin negres
Fiquem a la
nevera perquè estigui fresqueta, i ja tenim a punt el pastís de
pasta de full amb fruites fresques.
A que és fàcil, doncs us garanteixo que triomfareu, esta bonissima i ara per a l'estiu és perfecta !!
Un petonet
Un petonet
No hay comentarios:
Publicar un comentario