El primer que farem és la crema de llimona:
2 ous i 4 rovells
375 gr. de sucre
40 gr. de farina de blat de moro (Maizena)
40 gr. de mantega
250 ml. de suc de llimona (uns 5-6 llimones)
50 gr. d'aigua
Ratlladura d'una llimona
Una mica de sal
Ratllem la llimona. Espremem les llimones fins a obtenir 250 ml de suc i reservem.
Posem en un bol els ous i els rovells amb el sucre, i batem
breument amb varetes fins que blanquegin una mica. Afegim la farina de blat de
moro i la sal, barregem bé.
En un cassó posem el suc de llimona, l'aigua, la mantega a
trossos i la ratlladura. Afegim la barreja d'ous. Ho posem a foc baix i remenem
sense parar amb les varetes, fins que bulli i espesseixi; es nota
immediatament. Ho retirem del foc i ho remenem un minut, tenint molta cura en el
fons del cassó.
Passem aquesta crema a un bol la cobrim amb una làmina de
plàstic perquè no faci crosta i la deixem refredar completament. Un cop freda
la deixem reposar un mínim de 8 hores a la nevera.
El segon la massa sablée:
150 gr. mantega a temperatura ambient
68 gr sucre
24 gr. ou
1 mica de sal
180 gr. farina fluixa
60 gr. ametlla en pols
Afegim l'ou i acabem de lligar, fins que obtinguem una bola
de massa. No cal batre molt, només el just per obtenir una bola de massa.
També podem fer-ho a mà.
La estenem entre dos papers de forn i ho deixem al
congelador un mínim de 15 minuts.
Preescalfem el forn a 170ºC.
Greixar el motlle on vulgueu fer-ho amb mantega pomada o
esprai desgreixador.
Passats els 15 minuts, folrem els nostres cercles de
tartaleta (o qualsevol motlle de tartaleta que tinguem), per folrar un cèrcol,
el que jo faig és tallar la base amb el cèrcol mateix, després amb un ganivet
tallo tires i les poso de paret del
cèrcol.
Punxem la base del pastís diverses vegades amb ajuda d'una
forquilla, posem al forn uns 15-20 minuts, o fins que estiguin dauradetes.
Deixem refredar, un cop fredes, desmotllem amb molta cura.
El tercer al merengue suís:
75 gr. de clares
160 gr. de sucre
Posem en un bol metàl·lic les clares i el sucre
El portem a
bany maria i ho barregem constantment fins a arribar als 65 graus.
El retirem del foc, li afegim el suc de llimona, i ho batem
fins que estigui fred i formi pics consistents.
Si no comptem amb un termòmetre el que farem és anar tocant
la merenga ( sempre primer ens banyarem els dits en aigua freda ) i quan deixem
de notar els vidres del sucre, aquest és el punt en què el retirarem de la
calor. OJO!!!No ha de bullir.
Finalment muntarem el pastís:
Omplim amb crema les nostres cassoletes podem abocar la
crema de llimona directament sobre la base preparada, allisant bé la
superfície, o podem ajudar-nos amb una mànega pastissera, no cal posar-li
boquilla.
Posem la merenga en una mànega pastissera amb boquilla
arrissada i la tanquem , i anem aplicant la merenga en forma de petits munts,
intentant que quedin molt pròxims entre si.
Jo li he posat merenga suís i ho he cremat amb un bufador.
Podem fer un pastís gran o diverses cassoletes individuals com més hos vingui de gust !!!
És un postre fresquet i perfect per a l'estiu.
No hay comentarios:
Publicar un comentario