Aquestes galetes són una deliciosa opció tant d'aperitiu abans del dinar com per picar entre hores. És una elaboració molt senzilla, sense complicacions però plena de matisos i sabors mediterranis on les notes del parmesà torrat amb la farigola i el romaní conjuguen deliciosament. Una bona opció per acompanyar amb ibèrics, peixos fumats o fins i tot sol amb una bona copa de vi.
INGREDIENTS PER A LA MASSA
160 gr. de farina de rebosteria
60 gr. de mantega en pomada
40 gr. de formatge parmesà ratllat finament
1 culleradeta rasa de farigola
1 culleradeta de romaní
1/2 culleradeta de sal fina
35 gr. d'oli d'oliva suau
1 ou mitjà o 3/4 d'ou L (gran)
ELABORACIÓ
En un bol col-loquem la mantega en pomada, la sal, el formatge parmesà, l'ou batut, la farigola i el romaní i l'oli. Amb la pala del robot farem la barreja a velocitat mitjana durant 2 minuts.
Una vegada formada la crema incorporem la farina. Amb la pala a velocitat baixa barregem fins a formar una bola (menys d'un minut). Si la massa ens queda poc compacta podem afegir una mica més de farina.
Col-loquem la massa entre dos papers de forn i estenem amb un corró mesurador. Aquest tipus de galetes són mes bones finites, així que jo vaig usar un gruix de 4 mm. Cobrim les galetes amb un altre paper i deixem reposar en fred durant 1 hora.
Preescalfem el forn a 180 º C.
Traiem de la nevera i tallem. Jo he fet servir un tallador circular petit (4,5 cm)
Col.loquem sobre una safata amb paper de forn.
En un bol col-loquem una mica de romaní, farigola i sal maldon (en escates). Barregem bé i posem una mica a sobre de cada galeta i premem suaument perquè s'incrustin bé.
Posem al forn a 180 º C. uns 15 minuts o fins que estiguin lleugerament daurades.
Traiem del forn i deixem refredar sobre una reixeta.
Una vegada formada la crema incorporem la farina. Amb la pala a velocitat baixa barregem fins a formar una bola (menys d'un minut). Si la massa ens queda poc compacta podem afegir una mica més de farina.
Col-loquem la massa entre dos papers de forn i estenem amb un corró mesurador. Aquest tipus de galetes són mes bones finites, així que jo vaig usar un gruix de 4 mm. Cobrim les galetes amb un altre paper i deixem reposar en fred durant 1 hora.
Preescalfem el forn a 180 º C.
Traiem de la nevera i tallem. Jo he fet servir un tallador circular petit (4,5 cm)
Col.loquem sobre una safata amb paper de forn.
En un bol col-loquem una mica de romaní, farigola i sal maldon (en escates). Barregem bé i posem una mica a sobre de cada galeta i premem suaument perquè s'incrustin bé.
Posem al forn a 180 º C. uns 15 minuts o fins que estiguin lleugerament daurades.
Traiem del forn i deixem refredar sobre una reixeta.
No hay comentarios:
Publicar un comentario