Els macarons son uns dolços rodons d’uns 3 centímetres de diàmetre, dolç tradicional francès cruixent per fora i tou per dintre, fet amb farina d’ametlla molta, sucre glass, clares d’ou i sucre fi.
Es presenten normalment pegats de dos en dos mitjançant una pasta consistent.
El dolç procedeix del segle XVIII, sorgint del forn del pastisser de la cort francesa com ha cúpules rodones amb base plana paregudes a merengues. Els macarons es fan d’una amplia varietat de sabors, segons la confiteria i l’època del any.
Es fabriquen de molts sabors: vainilla, xocolata, stracciatella, caramel, avellana, champán, amaretto, castanya, mocha, canyella, limona, mandarina, cafe, maduixes, frambuesa, etc.. Alguns dels sabors de fruita hi son disponibles nomes en temporada. Se conserven uns 3–5 dies només i hauran de mantenir-se refrigerats.
Tradicionalment, és un fet que cada una de les pastisseries especialitzades provin e innovin constantment amb infinitat d’aromes i sabors, tant en la massa del macaron com en la del farcit, roses, azahar, canyela, azafrán, limona, etc. .
Espero haver-vos ajudat a conèixer millor aquest petit dolç amb un gran sabor.
No hay comentarios:
Publicar un comentario