16 de marzo de 2013

Macarons amb ganache de xocolata


Ingredients:

100 gr. de sucre glass
55 gr. de farina d’ametlla
45 gr. de clares d’ou (2 clares)
25 gr. de sucre
colorant en gel
Extracte de taronja


Preparació:

La farina d’ametlla ha de ser fina i sense grumolls. Tamisarem junts la farina i el sucre glass, si es necessari fins a dues vegades fins obtenir una mescla homogènia i fina.


Les clares poden ser pasteuritzades o be d’ous frescos que hauríem de separat del rovell dos dies abans per a que perdin humitat i guardar a la nevera, siguin com siguin les clares les traurem de la nevera 3 hores abans de començar a fer els macarons.
Començarem a muntar les clares,  i quan comencen a formar-se bombolles, afegirem el sucre molt poc a poc.
Les clares estan a punt en el moment que donant la volta al recipient no cauen al terra. En aquet moment afegirem el colorant i l’extracte, batrem un parell de segons més.

A continuació posarem poc a poc la mescla d'ingredients secs que havíem reservat,al damunt las clares.  I amb l’ajuda de una espàtula, i de manera manual, anirem incorporant-les, amb moviments envolvents.

Quan la massa sigui a punt, ( la massa ha de quedar espessa però llisa sense cap grumoll) omplim una mànega pastissera equipada amb una boquilla rodona.

Posem un full de paper antiadherent en una safata de forn per fixar-lo podem posar un punt de massa a cada extrem entre el paper i la safata així no sens mourà i ja podem posar petites quantitats de massa en forma rodona, si es la primera vegada que en fem podem dibuixar-nos uns cercles amb l’ajuda de un got petit o un tap gran (també podeu fer servir uns tapets de silicona que ja venen preparats amb unes ranures amb forma de cercle).

Donarem uns cops a la part de baix de la safata per evitar que quedin bosses d’aire.

Els deixem reposar fins que al passar el dit per sobre no sens enganxi (el temps d'assecat por variar molt).

Calentem el forn a 135ºC, i una vegada calent els posem durant 15-20 minuts (el forn en posició dalt i baix).

Quan siguin fets els deixem refredar a la safata (no tardaran mes de 4 ó 5 minuts) i els despengem.

Els deixem refredar del tot i ja els podem omplir.



Ganache de xocolata

 Xocolata marro:

100 gr. de xocolata de cobertura
75 ml. de nata 35% mg.
1 culleradeta de mantega

Posem la nata i la xocolata a peces en un cassó ho portem al foc a poca temperatura.
Regirem amb una cullera de fusta per a que no sens enganxi.
Traiem del foc i afegim la mantega ho mesclem be.
Deixem refredar i llets per fer-ho servir.

  Xocolata blanca:

50 gr. de nata per a muntar
10 gr. de mantega
150 gr. de xocolata blanca

Posem a bullir la nata en un cassó. Quan sigui ben calenta afegim la xocolata a peces.
Regirem amb un batedor manual i quan perdi temperatura posem la mantega.
Deixar refredar i quallar a la nevera i ja es podem omplir els macarons.

  


No hay comentarios:

Publicar un comentario