17 de diciembre de 2025

Mini casetes de gingebre per Nadal

Galetes de Gingebre (Gingerbread Man):
Ingredients clau: A més dels ingredients bàsics, porten espècies com a gingebre mòlt, canyella, nou moscada i clau.

Ideal per a: Tenen un sabor especiat i una aroma que evoca immediatament el Nadal. Són les clàssiques galetes amb forma d'homenet de gingebre" i es poden decorar amb glacejat blanc.






Ingredients:

320 gr. de farina
100 gr. de mel
50 gr. de sucre glas
70 gr. de mantega
1 ou
1 culleradeta de llevat
1/3 de culleradeta de bicarbonat
1 culleradeta de gingebre en pols
1 culleradeta de canyella en pols
una mica de sal


Per a la glaça:

150 gr. de sucre glas
1 clara d'ou pasteuritzada
2 culleradetes de suc de llimona o de vinagre


Elaboració:

En un bol tamisem la farina i hi afegim la sal, el llevat, el bicarbonat, l'ou i la mantega. Barregem bé fins a aconseguir una consistència com de sorra humida.
Posem la mel en un bol i la temperem una mica al microones. Hi dissolem el sucre glas, el gingebre i la canyella. Deixem temperar.
Afegim la barreja de mel a la de farina i anem barrejant. Amassem fins a tenir una massa homogènia, i formem una bola.
Emboliquem la bola de massa amb paper film i la fiquem a la nevera com a mínim 20 minuts.
Passat aquest temps, estenem la massa amb ajuda d'un corró, i tractem de deixar-la amb un gruix de 2-3 mm.
Si volem fer les cases i no tenim tallador, fem servir acetat o paper vegetal per dibuixar la plantilla. La podem treure d'internet o de dissenyar-la nosaltres. 
La tallem i la fem servir com a plantilla posem a sobre de la massa i amb ajuda d'un ganivet ben esmolat o un tallapizzes anem tallant les peces. 

Cada casa necessita dues parets frontals (amb forat per a la porta) dues parets laterals i dues teulades.




Un cop tallades les galetes, les passem a una safata de forn folrada amb paper vegetal. Les fiquem 15 minuts a la nevera, perquè quan les fiquem al forn estiguin fredes.

Preescalfem al forn a 180ºC, i quan estigui, enfornem les galetes durant 5-7 minuts, fins que veieu que les vores comencen a daurar-se.
Les traiem i les deixem refredar sobre una reixeta.





Per a la decoració:

Tamisem el sucre glas i ho barregem amb la clara d'ou i el suc de llimona. Ha de quedar una consistència espessa, que formi pics en aixecar la cullera. Si està massa espessa, afegiu-hi una mica més de suc de llimona.
Passem la glaça a una màniga pastissera amb un filtre rodó petit i llisa. Si no en teniu, només cal tallar la punta de la màniga (o d'una bossa de congelació).
Ara simplement hem d'anar muntant les casetes. Per això, agafem una de les parets frontals (les que tenen el forat) i els posem una «tira» de glaça a la vora interior. Enganxem les dues parets laterals i deixem que s'assequi una mica. Posem dues tires de glasa a la paret frontal que queda i l'enganxem a les dues parets que ja tenim muntades. Deixem que s'assequi una mica, i ja només ens queda enganxar la teulada. Per això, posem la casa de peu, tirem glaça als laterals de la teulada i enganxem les peces del mateix. Poseu bé de glaça, no importa que es desbordi, ja que simularà la neu. 
Deixem assecar uns 20 minuts abans de decorar.




Quan tinguem la caseta muntada, ja només ens queda decorar-la amb la glaça, sprinkles… o lo que vulgueu.





No hay comentarios:

Publicar un comentario