17 de junio de 2013

Racions i formes de tallar un pastís I

TAULA ORIENTATIVA

PASTISSOS RODONS (entre 7 - 9 cm d'alt)

MESURES DEL MOTLLE                   RACIONS                             

15 cm                                          10/15 racions
18 cm                                          15/18 racions
20 cm                                          18/20 racions
24 cm                                          25/30 racions
26 cm                                          30/36 racions
30 cm                                          40/45 racions
35 cm                                          70/76 racions
40 cm                                          90/96 racions
50 cm                                      120-130 racions

PASTISSOS QUADRATS (entre 7 - 9 cm d'alt)

MESURES DEL MOTLLE                     RACIONS

15 cm de costat                              18 racions
20 cm de costat                              32 racions
25 cm de costat                              50 racions
30 cm de costat                              72 racions
35 cm de costat                              98 racions
40 cm de costat                            120 racions
45 cm de costat                            140 racions
50 cm de costat                            160 racions


PASTISSOS RECTANGULARS (entre 7 - 9 cm d'alt)

MESURES DEL MOTLLE                    RACIONS

14 x 24 cm                                    10 racions
16 x 26 cm                                    20 racions
18 x 28 cm                                    30 racions


FORMES DE TALLAR UN PASTÍS

RODO


Fer un primer cercle i després tallar el pastís en porcions de 4 centímetres dins del cercle, fer un segon cercle i així successivament fins al nivell del pastís i es procedeix a tallar completament.  I si el pastís és petit, marcar un cercle de 3 cm aproximadament del centre del pastís, després es divideix en 4 parts, mesurar porcions d’ aproximadament  3 cm d'ample i 5 cm de llarg, després procedeixi a tallar el pastís.
Fins i tot si es vol una major grandària de la porció, l'ordre de tall segueix sent el mateix, tal com es mostra a la figura.





QUADRAT
Es mesuren 4 cm des de la vora exterior, i es procedeix amb el tall de dalt a baix, després tall de porcions de 3 cm d'ample per l'alt que tingui el pastís.





OVALAT

Es mesura igual que l'anterior, 4 cm de la vora exterior i després es divideix en parts iguals, aquest model de pastís es talla com mostra la figura de 3 cm d'ample x 5 cm de llarg.






COR

Es divideix primer el centre verticalment, el tall va de dalt a baix i després realitzar els talls horitzontals de 3 cm de llarg per 5 cm d'ample.




FORMA LLIURE

Es realitza el tall com ens indica la figura.




FLOR

Es realitza el tall com ens mostra la figura.
 



Si el pastís és de diversos pisos, retirar el pis petit (o sigui el pis superior) per a procedir a tallar els següents, fins al pis inferior.



No hay comentarios:

Publicar un comentario