19 de abril de 2015

Galetes de mantega gravades


Ingredients:
125 gr. de mantega (tova)
1 ous (trets de la nevera un hora abans)
240 gr. de farina
10 gr. de farina
60 gr. de sucre
1 cullerada d'essència de vainilla


Preparació:
El primer que farem, serà agafar un bol i batem en ell la mantega, el sucre, els ous i la vainilla, i anem  removent això constantment amb la batedora.

Tot seguit, anem a afegir-li la farina i seguim batent fins que veiem que  tenint una massa ben lligada.
És en aquest punt, quan agafarem aquesta massa amb les mans, i la seguirem pastant manualment, amb els 10 gr. de farina que teniem reservada, perquè no se'ns pegui en els dits.

Una vegada tinguem llesta la nostra massa,la partim en dos  paquets i la deixem reposar 15 minuts perquè perdi humitat, ara amb l'ajuda de dos papers de forn estirarem la massa deixant-la del mateix gruix (col·locarem la massa al mig dels dos papers així evitarem que en estirar no se'ns enganxi) el gruix d’aquestes galetes es de 6mm.

Una vegada fet això, agafem motlles per fer la forma desitjada, i anem col-locant-les en una safata prèviament engreixada quan tinguem la safata plena la deixem una estona en la nevera un altra vegada per que no perdin la forma les galetes i comencem a treballar el segon paquet de massa quan tinguem la segona safata plena ja podem posar la primera al forn i la segona a la nevera.

El forn ja el tindrem calen a 180º  aire  dalt i baix o 160º en forn amb ventilador durant 15-20 minuts fins que estén daurades.


Podeu fer-les de mil maneres diferents però el resultat sempre serà un èxit !!!
Són molt bones i fàcils de fer ...


No hay comentarios:

Publicar un comentario