25 de septiembre de 2014

Ametlles garrapinyades

Ingredients:

1 tassa d'ametlles crues
1 tassa de sucre
1 tassa d'aigua

Utensilis:

 

Paiella de base gran ó cassola de ferro colat
cullera de fusta

Elaboració:

S'agafa un cassó de mida mitjana i s'hi aboquen tots els ingredients dintre.

Es posa el cassó a un foc gran que escalfi uniformement. El procés és simple però pot resultar confús. Només s'ha de remenar i observar com es va evaporant.

En teoria s'hauria de fer tot a foc lent però aquest pas recomano fer-lo amb foc mitjà perquè vagi mes ràpid i perquè el garrapinyat queda igual. Tot i així, és lent de fer.

Arribarà un punt que l'aigua agafarà el color marró de les ametlles, i podrem veure com el nivell de l'aigua haurà baixat. Aquest pas pot ser confús perquè pot semblar que s'hagi caramel·litzat.

Al cap d'una estona no quedarà aigua i costarà molt remenar, doncs aquest és el moment en que hem de baixar el foc al mínim.

Continuem remenant, ara amb més intensitat i treient el sucre que s'enganxa a les parets del cassó.

Al cap d'un minut el sucre començarà a caramelitzar i això permetrà que s'enganxi a les ametlles. Quan veiem que ja ha quedat enganxat ho aboquem en un taulell perquè es refredi. Amb el mateix estri que hem utilitzat per remenar, piquem les que han quedat juntes i les separem perquè es refredin ràpidament.
Una vegada fredes les guardem en un pot ben tancat.

Aquesta recepta també pot ser emprada per garrapinyar qualsevol altre fruit sec.

No hay comentarios:

Publicar un comentario