El pastís tres xocolates és un clàssic, és una de les receptes que sempre va bé tenir-la a mà, et pot treure de molts d'apuros i encanta als nens.
Fàcil de fer i no necessita forn. Un consell utilitzar una bona xocolata la diferència està en el resultat final.
Segur que us agradarà!!
Ingredients:
150 gr. de
xocolata negra
150 gr. de
xocolata amb llet
150 gr. de
xocolata blanca
200 gr. de galetes
Maria
100 gr. de mantega
3 Sobres de
quallada ( tipus Royal )
600 ml. de nata
per muntar 35% MG.
600 ml. de llet
Prepararem 6
gots: 3 per la nata amb 200 ml. cadascun i 3 per a la llet també amb 200 ml. cadascun.
Començarem
preparant la base, per a això triturem amb una picadora de cuina o bé
passant-los un corró a les galetes ficades dins d'una bossa de plàstic. Quan
estiguin en pols fina hi afegim els 100 grams de mantega fosa i formem una
massa que anirem enganxant a la base d'un motlle per a pastissos desmuntable de
20 o 22 centímetres folrat amb paper de forn per la part de baix. Reservem a la
nevera.
Seguirem
preparant la capa de xocolata negra. Posem per a això en un cassó tota la nata
i 100 mil·lilitres de llet a escalfar, deixant els altres 100 a part i en els
quals dissoldrem el sobre de quallada, vigilant que no quedin grumolls.
Una vegada que estigué
calenta la llet i la nata afegim la xocolata negra a trossos menuts i remenem
amb varetes fins que es dissolgui bé en el líquid. Afegim la resta de la llet
amb la quallada dissolta i portem sense deixar de remenar a ebullició, coent la
barreja durant dos o tres minuts vigilant que no s'enganxi al fons del cassó.
És important que bulli perquè la quallada funcioni i la crema quedi sòlida.
Aboquem la crema
de xocolata negra sobre de la base i deixem reposar perquè vagi quallant mentre
preparem la de la xocolata amb llet.
Per prepara la de
la xocolata amb llet seguim les mateixes instruccions que per a l'anterior,
l'únic que canvia és el tipus de xocolata. Un cop cuita aquesta crema l'aboquem
sobre de la de xocolata negra abocant amb compte per sobre d'una espàtula
perquè no ens foradi la capa de xocolata negra. Tornem a deixar reposar mentre
preparem la capa de xocolata blanca.
Realitzem el
mateix procés que les altres dues vegades, però amb la xocolata blanca, i per
acabar tirem la capa de xocolata blanca com a capa final. Deixem un mínim de
sis hores a la nevera perquè qualli perfectament, si és possible és preferible
preparar les postres el dia anterior i desemmotllem amb cura un cop ben freda.
Podeu decorar el
pastís al vostre gust, és preferible evitar les fruites tallades perquè el seu
suc podria espatllar la xocolata, com podeu veure jo simplement he ratllat una
mica de xocolata amb un color diferent a la ultima capa.
Les capes es
separen perquè s’ha deixat passar massa temps entre capa i capa. Aquesta és una
forma d'assegurar-se que no es barregin les xocolates però si s'espera massa
temps es produeix aquest inconvenient.
Un truc, és
deixar passar prou temps, però rascar amb una forquilla la superfície de la
capa anterior abans de tirar la següent, perquè així es mantinguin juntes.
No hay comentarios:
Publicar un comentario