25 de marzo de 2013

Macarons de cafè



Ingredients:

120 gr. de clares a temperatura ambient
100 gr. de farina d'ametlla
200 gr. de sucre glass
40 gr. de sucre blanc


Tamisem bé el sucre glass i la farina d'ametlles. Ho barregem molt bé.
Muntem a punt de neu les clares. Un cop estan muntades afegim el sucre blanc.
Incorporem la barreja de sucre i ametlla amb ajuda d'una espàtula.
Amb moviments  envolvents , i  intentant que no es baixin les clares, barregem fins tenir una massa homogènia.
Carreguem la màniga pastissera, amb el broquet 12 de Wilton i fem cercles d'uns 3 - 4 cms de diàmetre. Jo faig servir paper de forn col-locat sobre una safata antiadherent, però si teniu un tapet de silicona i us agrada, doncs perfecte.
Un cop els tenim a la safata, li donem un copets secs a la mateixa per la part de baix, perquè s'escapin les bombolles d'aire.
I ara hem d'esperar fins que estiguin secs per fora i en tocar-los no es notin enganxosos.
El temps d'assecat pot variar molt haureu d'anar comprovant que estiguin a punt per posar-los al forn.
Passat aquest temps, posem al forn a 170 º uns 10 minuts.

Per farcir:

Crema pastissera de cafè
1 got de llet (250 ml, aprox)
1/2 sobre de cafè instantani
1 cullerada de maizena
4 cullerades de sucre
2 rovells d'ou

En un cassó s'aboquen 200 ml de llet freda i se li afegeixen 2 cullerades de sucre i el cafè, es barreja bé. Es dissol la maizena en la resta de la llet.
D'altra banda, es baten els rovells d'ou amb les altres 2 cullerades de sucre. Finalment, es posen tant rovells com maizena al cassó de la llet, es remena bé i es porta a ebullició molt poc a poc, sense deixar de moure.
Només ha de donar un petit bull i retirar.
Passem la crema de cafe a una màniga pastissera i omplim els macarons.
  

No hay comentarios:

Publicar un comentario