22 de junio de 2018

Pastís fred de tiramisú


El tiramisú es un postre frío de cuchara de origen italiano, que se prepara con láminas de masa de bizcocho o bizcochuelo empapadas en café con licor y que se alternan con una crema compuesta de claras a punto de nieve mezcladas con un queso suave, azúcar y crema de leche líquida; generalmente se espolvorea la última capa de crema con cacao en polvo, café molido y azúcar glas.

Ingredients:
250 gr. de formatge Mascarpone
3 rovells d'Ou
2 clares d'Ou
75 gr. de Sucre
150 gr. de melindros durs
100 ml. de Cafè fred
50 ml. de licor Amaretto
Cacau pur en pols.

Preparació:
Batem els rovells amb la meitat del sucre amb unes varetes o amb l'amassadora fins que tripliqui el seu volum. Ha de quedar una barreja blanquinosa. Seguidament afegim el mascarpone i continuem batent uns minuts mes fins que estigui integrat.
Muntem les clares amb unes varetes elèctriques i quan veiem que comencen a estar muntades hi afegim el sucre restant, sense parar de batre fins que quedin ben muntades "podem comprovar que son ben muntades si quan girem el bol no cauen".
Tot seguit afegim a les clares, la barreja de mascarpone amb molt de compte, de d'alt cap a baix amb una llengua de gat fins que estigui tot integrat.
Barregem el licor amb el cafè fred i ho posem en un recipient.
Mullem els melindros amb la barreja de cafè, sucant-hi la part plana i cobrim tot el motllo amb la part plana dels melindros cap a d'alt i hi posem la meitat de la crema de mascarpone per sobre i ho allisem amb una espàtula.
Tornem a repetir l'acció anterior, posem ordenadament pel damunt mes melindros sucats amb el cafè i el licor de la mateixa manera que hem fet la base. Un cop col·locats hi afegim la crema restant i l'allisem amb una espàtula.


Tiramisú

Si ens sobra crema la podem posar-la en una màniga pastissera amb broquet rodó i cobrir tota la superfície del pastís amb boletes de crema.
Deixem el pastís a la nevera durant 3-4 hores com a minin i si ho podem deixar tota la nit millor.
Al moment de servir hi per acabar la decoració i posem el cacau pur en pols amb l'ajuda d'un colador.


I llest, no és per gens difícil de fer i està bo de veritat¡¡

No hay comentarios:

Publicar un comentario