Aquest és un dels cocs més característics de les Terres de l'Ebre, que s'elabora a les rodalies de Sant Joan i durant el mes de juliol. L'ingredient principal i que dóna nom al còc són les pomes de l'agredolç, una varietat de poma molt petita, de color entre verd i vermell i de sabor molt àcid, que fa que no es pugui menjar com a fruita de taula.
Ingredients:
2 Quilos de maçanes
110 gr. d'aigua infusionada amb un grapat de matafaluga
100 gr. d'oli de girasol
100 gr. de sucre
20 gr. de llevat fresc
1 ou
Farina (la que entri)
--------------------------
100 gr. de sucre per escampar per sobre la massa
--------------------------
100 gr. oli girasol
150 gr. de sucre
Canyella en pols
Elaboració:
Rentar les pomes tallar-les per la meitat i treuren el cor, les pots deixar en dues meitats si són petites o en quatre trossos si són més grans. No s'han de pelar.
Poseu a bullir l'aigua amb la matafaluga fins a aconseguir una infusió, coleu-ho i deixeu-ho refredar.
Desfeu el llevat amb una mica de la infusió de matafaluga.
En un bol, bateu el ou amb el sucre, afegiu-hi l'oli, reserveu-ne una petita part per al final.
Incorporeu-hi el llevat i la resta d'infusió.
Afegiu la farina a poc a poc i treballeu-ho una estona fins aconseguir una massa amb suficient consistència fins que no s'enganxi a les mans.
Feu una bola amb la massa i la deixi reposar, tapada amb film transparent dins d'un bol fins que dobli el volum. Més o menys uns 30 minuts.
Agafa una llauna per anar al forn i unta-la amb una mica d'oli. Reparteix la massa per tota la llauna, que no quedi gaire gruix perquè creix en coure's.
-----------------------------------------
Cobrir la massa amb una fina capa de sucre.
Per acabar repartirem damunt del cóc la barreja d'oli i sucre i empolvorar amb canyella en pols.
Poseu la llauna a la part baixa del forn, a uns 180º, i deixeu-la fins que la massa estigui cuita, aprox. uns 30/40 minuts.







No hay comentarios:
Publicar un comentario