11 de diciembre de 2025

Tronc de Nadal amb crema Lotus

El tronc de Nadal (o Bûche de Noël en francès) té el seu origen en una antiga tradició pagana europea que celebrava el solstici d'hivern, la qual més tard va ser adaptada al Nadal cristià.

Actualment, l'ús més estès del terme fa referència a un pastís o postres icòniques de les festes nadalenques, especialment popular a França i altres països europeus.






Ingredients planxa pa de pessic:
Per a motlle o safata de 28 cm x 37 cm

4 ous L
120 gr. Sucre
1 culleradeta de pasta o essència de vainilla
120 gr. Farina de blat
½ culleradeta de sal
 





Preparació:

Preescalfem el forn a 180º

Batem els ous amb el sucre fins que blanquegin i doblin el seu volum. Millor fer-ho amb una batedora de varetes durant una bona estona perquè quedi ben airejats.
Afegim la farina tamisada i barregem suaument amb una espàtula fins que no hi hagi grumolls.

Cobrim la safata del forn amb paper de fornejar. Per evitar que es desplaci el paper de la safata podeu fixar-lo amb un trosset de mantega a cada extrem entre el paper i la safata.

Aboquem la crema i l'escampem uniformement per tota la superfície. Quedarà una capa fineta de crema.
Enfornem 10-12 minuts.

Traiem la safata del forn i voltegem la planxa sobre un drap de cuina net o paper de forn empolvorat amb sucre glaç. Retira amb cura el paper de cocció original i amb l'ajuda del drap o paper net, comença a enrotllar per l'extrem més curt, pressionant lleugerament perquè quedi ferm però sense estrènyer gaire.

Deixa que el pa de pessic es refredi completament mentre està enrotllat. Això fixa la forma i redueix les possibilitats que es trenqui en emplenar-lo.

Un cop fred, desenrotlla amb cura, estén el farciment de manera uniforme (sense acostar-se massa a les vores) i torna a enrotllar, aquesta vegada sense el drap o paper de suport.






Ingredients per a la crema:

250 gr. de formatge mascarpone molt fred
150 ml. de nata per muntar molt freda (mínim 35% de greix)
100 gr. de crema de galetes Lotus (untable)
20 gr. de sucre glas o al gust



Preparació:

És fonamental que el formatge mascarpone i la nata estiguin molt freds. Si és possible, refreda també el bol on muntaràs la barreja.

En un bol, bat el formatge mascarpone fred amb el sucre glas fins que estigui suau i cremós. Pots fer servir una batedora elèctrica amb varetes.

Afegeix la crema de galetes Lotus untable al bol amb el mascarpone i bat a velocitat baixa fins que tots dos ingredients estiguin completament integrats i la barreja sigui homogènia.

En un bol a part, munta la nata líquida freda amb unes varetes elèctriques fins que formi pics suaus o ferms, depenent de la consistència desitjada. Aneu amb compte de no batre massa perquè no es talli.

Incorpora la nata muntada a la mescla de mascarpone i crema Lotus. Fes-ho amb moviments envoltants suaus, utilitzant una espàtula o llengua de rebosteria, per evitar que la nata es baixi i la crema perdi volum.

Cobriu el bol amb film transparent i refrigereu la crema durant almenys 30 minuts abans d'usar-la per omplir el braç de gitano. Això ajudarà que prengui cos i sigui més fàcil de manejar.

Passa la crema a una màniga pastissera et servirà per repartir millor el farciment de la panxa i després decorar-la.

Per donar un efecte més de tronc podeu empolvorar una mica de cacau sense sucre.
   
Bon appétit

7 de diciembre de 2025

Pasta de full Nadalenca amb crema i fruita

Unes postres clàssiques i delicioses, en aquesta ocasió li hem donat un toc Nadalenc, la pasta de full amb crema i fruita és fàcil de preparar i sempre triomfa.

Consisteix en una base cruixent de pasta de full, farcida d'una suau crema pastissera i decorada amb fruites fresques de temporada.






Ingredients:
1 làmina de pasta de full refrigerat (rectangular o rodona)
Fruites fresques variades (maduixes, kiwi, nabius, préssec, raïms, etc.), rentades i tallades
1 ou batut (per pintar la pasta de full)
Melmelada d'albercoc o brillant per a fruites (per donar brillantor)

Per a la crema pastissera:
500 ml. de llet sencera
4 rovells d'ou
125 gr. de sucre
40 gr. de maicena (farina de blat de moro)
1 culleradeta d'extracte de vainilla o una beina de vainilla


Preparació:
Preescalfar el forn a 200°C  amb calor dalt i baix.

Estén la làmina de pasta de full sobre una safata de forn coberta amb paper vegetal. 

Punxa tota la superfície de la pasta de full amb una forquilla per evitar que pugi massa durant la cocció i quedi pla.

Si vols, pots pintar les vores amb ou batut per a un millor color.

Forneja durant 15-25 minuts o fins que estigui daurat i cruixent. Deixa-ho refredar completament sobre una reixeta.

La Crema Pastissera:
En un cassó, escalfa la llet amb la vainilla (si fas servir una  beina, obre-la i raspa les llavors dins) fins que bulli. Retira-ho del foc.

En un bol a part, bat els rovells d'ou amb el sucre i la maizena fins a obtenir una barreja suau i blanquinosa.

Aboca una mica de la llet calenta sobre la barreja de rovells, batent constantment per temperar i evitar que es quallin.

Aboca la barreja de rovells de nou al cassó amb la resta de la llet calenta. Cuina a foc mitjà-baix, remenant constantment amb unes varetes, fins que espesseixi i adquireixi consistència de crema.

Retira-ho del foc, aboca-ho en un bol net i cobreix la crema amb film transparent, pressionant el film directament sobre la superfície de la crema per evitar que es formi una crosta. Deixa refredar completament a la nevera (mínim 1-2 hores).

Quan la pasta de full i la crema estiguin freds, col·loca la crema pastissera en una màniga pastissera (o estén-la amb una espàtula) sobre la base de pasta de full.

Col·loca les fruites fresques tallades de manera decorativa sobre la crema.

Escalfa lleugerament una mica de melmelada d'albercoc amb una cullerada d'aigua i pinzella suaument les fruites per donar-los un acabat brillant i apetitós.

Es recomana consumir el mateix dia per gaudir del contrast cruixent de la pasta de full amb la suavitat de la crema i la fruita.




2 de diciembre de 2025

Gotets Nadalencs de Red Velvet

El Nadal és l'època ideal per consentir la teva família, i què millor que amb unes delicioses postres nadalenques! Una opció original i fàcil de preparar són aquests gotets red velvet. Descobreix com preparar-los, els voldràs provar una vegada més! Velvet és una paraula d'origen francès que significa “vellutat”. Sabent això, és fàcil imaginar les sensacions que experimentaràs en provar aquestes postres de consistència única i molt agradable sabor.





Ingredients: Per a 6 unitats
60 ml. oli de gira-sol
160 gr. sucre
1 Ou M
10 gr. cacau pur en pols sense sucre
Colorant alimentari color vermell en pasta 1 culleradeta
Vainilla
125 ml. llet sencera
5 ml. suc de llimona
150 gr. farina de blat
3 gr. bicarbonat sòdic
15 ml. vinagre de vi blanc


Ingredients per la crema:
300 gr. de formatge crema a temperatura ambient
150 gr. de sucre glas
60 gr. de mantega tova
Ratlladura de taronja





Preparació:
Per a la crema: col·loca el formatge en un processador i barreja, incorpora el sucre glas a poc a poc i barreja fins a dissoldre els grumolls.
Afegeix-hi la ratlladura de taronja, la mantega i barreja-ho bé. Fica-ho dins d'una màniga pastissera i reserva-ho fins al moment d'utilitzar-la.

Escalfem el forn a 160º amb calor amunt i avall sense aire. Col·loquem les càpsules per a cupcakes en una safata especial per enfornar-los. A banda barregem la llet amb el suc de llimona i deixem reposar deu minuts. Tamisem la farina amb el cacau pur en pols, reservem. Batem l'oli, el sucre i l'ou fins que estiguin perfectament integrats. Afegim la farina amb el cacau, alternant-la amb la llet.

En un gotet barregem el bicarbonat amb el vinagre i quan bombollegi ho afegim a la massa. Hi tirem el colorant vermell i la vainilla. Barregem. Repartim la massa als motlles i enfornem durant 25-30 minuts o fins que els cupcakes estiguin llestos.


Muntatge:
Esmicola cada cupcake i fes-los engrunes. Cadascú produirà entre 2 i 3 capes, depenent de què tan gruixuda vulguis que sigui cadascuna. Aboca una capa de crema al fons del gotet, col·loca una capa de engrunes red velvet i repeteix fins arribar a la part superior del got.
Acaba amb algunes engrunes a sobre.


13 de noviembre de 2025

Macarons variats

El macaron és una galeta o pastisset tradicional francès fet de clara d'ou, ametlla mòlta, sucre glas i sucre. El dolç procedeix del segle XVIII, sorgint del forn del pastisser de la cort francesa com a cúpules rodones amb base plana semblants a merengues.

Els macarons es fan d'una àmplia varietat de sabors i colors segons la confiteria i l'època de l'any. Aquestes delicies es caracteritzen per una crosta cruixent i un interior cremós.

Us mostrem la recepta bàsica dels macarons, encara que a partir d'aquí les variacions de farciment són infinites.



                  



Ingredients:
130 gr.de farina d'ametlla
150 gr.de sucre glass
2 clares d'ou
colorant en gel
farcit (a baix et donem diverses opcions)

Estris:
Màniga pastissera amb filtre nº12
Un tapet de silicona on ja vénen marcats els cercles per fer els macarons amb la forma perfecta.

Preparació:
En un bol gran, net i sec afegim les clares i les batem amb la batedora de varetes a velocitat alta durant 1 minut.
Passat aquest temps anem afegint a poc a poc el sucre glass i batem durant 3 minuts més.
Muntar clares a punt de neu fins que formin pics, moment en què afegirem les gotetes de colorant. El colorant que hi afegim oscil·larà entre 2 i 10 gotes, depenent de la intensitat de color que busquem.
Batem durant uns 30 segons fins que el color s'hi integri.

Tamisem la farina d'ametlla i el sucre glass en un bol 4-5 vegades fins que no quedi cap partícula gruixuda de la farina d'ametlles.
Passem les clares muntades i acolorides a un bol gran i afemin 1/3 de la farina d'ametlles+sucre glass que teníem reservada. Amb una espàtula fem alguns moviments envoltants per anar barrejant-ho tot.
Hi afegim un altre terç de la farina i seguim fent moviments envoltants molt suaus. Finalment afegim la resta de la farina d'ametlles i fem moviments envoltants suaus fins que tot estigui ben integrat. Per saber que la massa està preparada: o bé aixequem l'espàtula amb la massa i la deixem caure mirant si fa un dibuix de cinta (punt de cinta) o bé amb l'espàtula partim la massa per la meitat i observem que la línia queda marcada i la massa torna molt lentament a la seva posició.

Agafem una màniga pastissera amb un filtre del número 12.
La col·loquem sobre un got ample i alt per poder tirar la massa de forma més senzilla a la màniga. Farcim la màniga amb la massa que hem fet.

Amb la màniga pastissera anem posant la massa sobre els cerclets que havíem dibuixat o sobre el tapet per fer macarons, deixant una mica de marge perquè els mateixos s'expandeixen una mica. Agafem la safata i li donem un copet sobre el taulell per treure-li l'aire i bombolles a la massa. Si veiem que es queda alguna bombolla amb un escuradents l'omplim amb suavitat. Cal tenir en compte que la superfície ha de quedar tan llisa com sigui possible.






Amb les mides que hem donat ens sortiran unes 48 tapes, és a dir, uns 24 macarons, per la qual cosa tindrem per a dues safates.
Deixem assecar a l'aire els macarons sobre la safata fins que la superfície quedi seca i no s'enganxi als dits. Això pot oscil·lar depenent de la temperatura exterior i del grau d'humitat que hi hagi. Si vius en un clima humit i és hivern segurament poden trigar de 2 a 3 hores i si vius en un clima sec i és estiu en mitja hora estaran secs.

Enfornem els macarons
Preescalfem el forn durant 15 minuts a 150ºC. Col·loquem la safata a la meitat superior del forn (la segona guia comptant des de dalt), i enfornem durant 10-15 minuts aproximadament. El macaró ha de quedar llis a l'exterior, ia la base una superfície rugosa que no hauria de baixar durant el fornejat. Un cop fets els traiem del forn i deixem que es refredin completament a la mateixa safata.


                  
           
  




Farciment
Els macarons es poden emplenar amb melmelada, frosting, nutella, dolç de llet, o qualsevol altre farcit que ens agradi.


Macarons farcits de frosting de formatge
Ingredients: 
190 gr. de formatge crema a temperatura ambient 
45 gr. de mantega sense sal a temperatura ambient 
200 gr. de sucre glass 
El suc d'una llimona


Posem en un bol el formatge crema, la mantega a temperatura ambient, el sucre glass i el suc de llimona i batem amb la batedora de varetes. Posem el farciment en una màniga pastissera amb el filtre del número 12 i farcim una de les conquilles dels macarons una vegada freds, tenint en compte que la barreja s'expandirà i cal evitar que es desbordi en col·locar l'altra mitja conchita.




8 de noviembre de 2025

Pancakes

Els pancakes (també coneguts com tortitas, depenent de la regió) són un tipus de pa pla, rodó i sovint esponjós, preparat amb una massa bàsica de farina, ous, llet, i de vegades pols de coure. Es cuinen per tots dos costats en una superfície calenta, com una paella o planxa.

Encara que són populars com a esmorzar dolç, la massa és generalment neutra i es pot utilitzar tant per a preparacions dolces com salades.






Ingredients:
240 gr. farina
2 cdtes royal
100 gr. sucre
1 cdta sal
1 ou
350 ml. llet pot ser qualsevol tipus
½ cdta extracte de vainilla o essència de vainilla
10 gr. mantega sense sal fosa + més per cuinar


Elaboració:
Posa tots els ingredients al got d'una liquadora i licula'ls fins a integrar-ho tot. Potser necessiteu raspar les parets del got amb una espàtula perquè tot s'integri bé.

Poseu una mica de mantega en una paella antiadherent a temperatura mitjana-baixa. Quan estigui calent aboquem petites porcions de la massa sobre la planxa, deixant espai entre elles perquè no s'enganxin entre si, i coem un parell de minuts.

Quan comencin a sortir petites bombolles a la superfície de les coques, voltegem i coem per l'altra banda durant un parell de minuts més. Repetim l'operació fins acabar amb la massa.

Treu-lo de la paella i serveix-lo amb almívar, mel de maple, d'abella i/o fruita extra. Jo els vaig servir amb una mica de xocolata fosa i trossets de mandarina.





27 de octubre de 2025

Galetes Halloween mort per xocolata




Ingredients per a la massa:
145 gr. de farina d'ametlles 
60 gr. de cacau en pols 100% sense sucre
60 gr. de sucre panella
50 gr. de clares d'ou
20 gr. d'oli de coco (pots fer servir un altre oli com a oli d'oliva, de gira-sol)

Ingredients per al farciment:
150 gr. de xocolata negra al 54%
250 gr. de nata per muntar

Ingredients per al bany:
250 gr. de Xocolata negra al 54%
Mantega 
Una mica de xocolata blanca fosa per fer els dibuixos de decoració







Preparació de les galetes
Mesclem la farina les ametlles a la resta d'ingredients i processem picant fins que es formi una massa.

Preescalfem el forn a 180ºC mentre que anem tallant les galetes.

Per tallar les galetes estirem la massa entre dos papers de forn. Perquè et surtin amb el mateix gruix, jo faig servir el corró amb anelles al gruix de 6 mm.

Fem servir un tallant rodó de mida mitjana, d'uns 5 cm de diàmetre.

Preparem la safata del forn amb paper de forn i posem les galetes que anem tallant separades una mica (no creixen gaire).

Enfornem totes les galetes durant uns 10 minuts.

Traiem del forn i deixem refredar les galetes sobre una reixeta.


Preparació del farciment
Posem a escalfar sense arriba a bullir la nata, retirem del foc i li aboquem la xocolata deixant reposar durant 5 minuts.

D'aquesta manera és més senzill que quedi perfectament fosa la xocolata i s'integrarà molt millor.

Deixem refredar remenant cada 10 minuts, així fins que la textura quedi cremosa i fàcil d'aplicar com a crema.

Pots si vols muntar-lo amb unes varetes, per això cal que estigui fred del frigorífic.

Per aplicar la crema és més senzill fer servir una màniga d'un sol ús i tallar la punta amb una tisora. 


Farciment i bany
Anem emplenant les galetes i un cop totes farcides, posem a fondre la xocolata negra. M'encanta fer servir unes perletes de mantega perquè m'assegura que el bany quedi brillant, sense taques i en solidificar queda molt millor.

Un cop la xocolata fosa, banyem les galetes i deixem assecar la xocolata posant les galetes sobre una reixeta refredadora amb un paper vegetal a sota perquè caigui les restes de xocolata. Un cop sec el bany de xocolata, fons una mica de xocolata blanca i amb una cullera aplica-li unes tiretes i quedaran super mones.

Conservar les galetes al frigorífic en un tupper o una llauna i pots menjar-la per una setmana sense problemes.

9 de octubre de 2025

Pastissets de cabell d'àngel

Els pastissets són uns dolços de la rebosteria tradicional de les Terres de l’Ebre, de marcada influència àrab.

El normal és que estigui farcit amb cabell d'àngel encara que hi ha altres variants: de xocolata, taronja, moniato, mató…





INGREDIENTS:
500 gr. farina ( pot ser que necessitis una mica més )
200 ml. oli d'oliva suau o girasol
25 ml. licor d'anís
75 ml. mistela
10 gr. sucre
-------
Confitura de Cabell d'àngel
-------
Sucre blanc per arrebossar


PREPARACIÓ:
Preparem la massa: afegim en un bol 500 gr.de farina, 10 gr. de sucre, 25 ml. licor d'anís, 75 ml. mistela i 200 ml. oli.

Barregeu-ho tot a mà i pasteu-ho fins que la massa no s'enganxi a les mans en aquest punt és quan veureu si necessiteu una mica més de farina.



Fem 12 boletes de la massa. Haurien de pesar sobre uns 45-50 gr. cadascuna.




Posem una bola entre dos trossos de paper sulfurat i amb un corró o amb la mà aplanem la bola donant forma rodona.




Omplim la pasta aplanada, amb una cullerada de cabell d'àngel.


Amb l'ajuda del paper que tenim sota el pastisset ens ajudem per doblegar-lo per la meitat i tancar-lo. fet una  cresta, ho podem fer amb els dits o amb una forquilla.

Escalfem el forn a 180 graus i quan hagi assolit la temperatura correcta, portem els pastissets i els deixem coure 20 minuts.

Quan els pastissets estiguin cuits i encara estiguin calents, els arrebossem amb sucre blanc.



13 de septiembre de 2025

Cheesecake de Galetes Lotus en gotets

Cheesecake de galetes Lotus en gotets fàcil i deliciós. Es veuen tan elegants, són perfectes per a ocasions especials i celebracions.






Ingredients:

La Base
85 gr. galetes (Lotus Biscoff)

El Farciment
200 gr. formatge crema a temperatura ambient
125 gr. crema de galetes Lotus
1 cdta extracte de vainilla
250 gr. nata per muntar bén freda 35% M.G.

Topping
Una mica de nata muntada
Molles de galetes
Una mica de crema de galetes Lotus (escalfar una mica perquè sigui mes líquida)


Instruccions:

La Base
Col·locar les galetes en una bossa i amb un corró triturar fins a fer-les molles.
Col·locar unes 3-4 culleradetes de les molles a cada got. Reserveu-ho.

El Farciment
Poseu el formatge crema en un bol i bateu-ho fins que estigui cremós. Després afegir la crema de galetes Lotus, extracte de vainilla i batre fins a integrar. Reserveu-ho.
En un altre bol, bateu la nata fins a pics tous. Afegir la nata batuda a l'altra barreja i integrar-ho tot amb moviments envoltants.

Dividir uniformement entre 4 gotets. Jo vaig utilitzar una màniga per fer-ho més fàcil. Porteu a la nevera per un mínim de 2 hores.

Muntatge
Abans de servir, decorar amb una mica de nata muntada, empolvorar amb molles de les galetes i finalment una mica de crema de galetes Lotus fosa. A gaudir!




22 de agosto de 2025

Gots de mousse de llimona

De mousse de llimona segur que coneixeu més d'una recepta, ho podeu fer amb nata muntada, amb formatge fresc, amb iogurt, amb clares d'ou… Però en aquesta versió només necessitem 4 ingredients, un bol, una batedora i el seu got. Apunta els ingredients! Abans del que imagines, estaràs gaudint del teu mousse de llimona.





Ingredients:
2 o 3 llimones
50 ml.nata per muntar (mínim 35% de matèria grassa)
80 gr. de sucre
500 gr. iogurt natural






Elaboració:
Esprem les llimones i cola el suc per eliminar llavors i restes de polpa. Reserva.
Assegureu-vos que la nata estigui ben freda. Bat amb el sucre fins a obtenir una nata completament muntada i ferma.
En un bol a part, barreja el iogurt amb el suc de llimona a poc a poc fins que estiguin completament integrats.
Incorpora la barreja de iogurt i llimona a la nata muntada a diverses tandes. Usa moviments envoltants per mantenir la textura airejada i esponjosa de la mousse.
Omple els gotets individuals amb la mousse. Pots fer servir una màniga pastissera o una cullera per repartir la barreja de manera uniforme.
Deixa reposar a la nevera durant 2 hores abans de servir.

13 de agosto de 2025

Paleta de fruita tropical i formatge cottage

GELATS SALUDABLES

Aquests gelats són els més rics, amb menys ingredients i més fàcils que podeu fer.
Són pur vici i el millor de tot és que són saludables.  






Ingredients:
-1 Terrina de Formatge cottage.
-1 bossa de fruita congelada, porta mànec, préssec i papaia.
-Una mica de mel crua o un dàtil (opcional si els prefereixes mes dolços)



 


Posem tots els ingredients en un processador d'aliments i triturem fins a obtenir una barreja homogènia i cremosa.

Per facilitar el triturat de la fruita és millor deixar que perdi una mica de fred d'aquesta manera ens serà més fàcil.

Repartim la barreja als motlles que triem per fer gelats individuals o també podem guardar-ho en un únic recipient.

Guardem al congelador i a gaudir.



29 de julio de 2025

Cookies saludables amb xocolata

Amb només quatre ingredients i molt poc temps pots treure't el cuquet de menjar alguna cosa dolça sense remordiments.



INGREDIENTS:
1/2 rajola de xocolata negra 70%
1 iogurt natural ensucrat
150 gr. d'ametlla mòlta
Fruits secs  
  




ELABORACIÓ:
Preescalfeu el forn a 180ºC.
Barreja la farina d'ametlla i el iogurt en un bol fins a aconseguir una massa uniforme.
Amb les mans humides, fes unes 12 boletes cobreix-les amb paper de forn i amb l'ajuda d'un got pla i aixafa les galetes perquè quedin fines.
Amb les mans humides, fes unes 12 boletes i amb l'ajuda d'un got pla i paper de forn aixafa les galetes perquè quedin fines.
Forneja 15-16 min.
Treu les galetes del forn i deixa-les refredar sobre una reixeta.
Mentrestant, fon la xocolata negra 70% seguint les instruccions de l'embolcall.
Banya les galetes a la xocolata i col·loca-les sobre una superfície plana coberta amb paper vegetal.
Opcional: Decora amb fruits secs.
Refrigera-les fins que s'endureixi la xocolata.





16 de julio de 2025

Cóc de maçana de l'agredolç

Aquest és un dels cocs més característics de les Terres de l'Ebre, que s'elabora a les rodalies de Sant Joan i durant el mes de juliol. L'ingredient principal i que dóna nom al còc són les pomes de l'agredolç, una varietat de poma molt petita, de color entre verd i vermell i de sabor molt àcid, que fa que no es pugui menjar com a fruita de taula.




Ingredients:

Massa:

2 Quilos de maçanes

110 gr. d'aigua infusionada amb un grapat de matafaluga

100 gr. d'oli de girasol

100 gr. de sucre

20 gr. de llevat fresc

1 ou

Farina (la que entri)

--------------------------

100 gr. de sucre per escampar per sobre la massa

--------------------------

100 gr. oli girasol

150 gr. de sucre

Canyella en pols




Elaboració:

Rentar les pomes tallar-les per la meitat i treuren el cor, les pots deixar en dues meitats si són petites o en quatre trossos si són més grans. No s'han de pelar.

Poseu a bullir l'aigua amb la matafaluga fins a aconseguir una infusió, coleu-ho i deixeu-ho refredar.

Desfeu el llevat amb una mica de la infusió de matafaluga.

En un bol, bateu el ou amb el sucre, afegiu-hi l'oli, reserveu-ne una petita part per al final.

Incorporeu-hi el llevat i la resta d'infusió.

Afegiu la farina a poc a poc i treballeu-ho una estona fins aconseguir una massa amb suficient consistència fins que no s'enganxi a les mans.

Feu una bola amb la massa i la deixi reposar, tapada amb film transparent dins d'un bol fins que dobli el volum. Més o menys uns 30 minuts.

Agafa una llauna per anar al forn i unta-la amb una mica d'oli. Reparteix la massa per tota la llauna, que no quedi gaire gruix perquè creix en coure's.

-----------------------------------------

Cobrir la massa amb una fina capa de sucre.



Reparteix les pomes, una al costat de l'altra, que quedi tota la massa coberta de la fruita. 

-----------------------------------------

Per acabar repartirem damunt del cóc la barreja d'oli i sucre i empolvorar amb canyella en pols.



Poseu la llauna a la part baixa del forn, a uns 180º, i deixeu-la fins que la massa estigui cuita, aprox. uns 30/40 minuts.



Bo, bo i requetebo...



Dedico aquesta entrada a la meva mare Carmen, per compartir amb mi aquesta insuperable recepta. Gràcies pels moments inoblidables que vam tenir en aquesta lliçó de vida.