26 de marzo de 2025

Cóc ràpid


El CÓC RÀPID de iogurt! Senzill, simple i boníssim: el de tota la vida que mai no falla. El cóc ràpid és el teu aliat perfecte per a aquells dies en què vols menjar alguna cosa dolça i deliciós però sense complicacions a l'hora de cuinar-lo. És perfecte perquè és una recepta que es fa amb ingredients que pràcticament tots tenim a casa i, a més, és tan fàcil que fins i tot algú que sàpiga poc de cuina li sortirà perfecte.




Utilitzem com a mesura el recipient del iogurt

1 iogurt natural (sense ensucrar)
La ratlladura de llimona
El suc d'una llimona
4 ous L
3 mides del iogurt de farina
2 mides del iogurt de sucre blanc
1 mida de iogurt d'oli de gira-sol o oli d'oliva suau
1 sobre de llevat royal

Mantega i farina (per al motlle) o papel vegetal




Comencem barrejant els ous amb el sucre fins que blanquegin amb un batedor de varetes o un robot de cuina.

Ratllem la pell de la llimona evitant la part blanca que amarga i traiem tot el suc.

Agreguem, el suc, la ratlladura, el iogurt i l'oli. Continuem barrejant.

Ara és moment d'afegir la farina i el llevat, tamisem tot plegat per evitar que apareguin grumolls. Barregem de manera homogènia i sense excés deixem reposar uns 10 minuts perquè s'assenti la massa mentre preescalfem el forn a 180º i preparem el motlle.

Utilitzem un motlle quadrat d´uns 20x30cm.

Untem el motlle amb mantega i una mica de farina perquè no s'enganxi. També hi podem posar paper vegetal perquè no s'enganxi.

Aboquem la massa al motlle i enfornem a 180º durant uns 45 minuts amb calor amunt i avall.

Comprovarem que està llest el pa de pessic quan fiquem un escuradents i surti sec. Si veiem que s'està daurant molt per sobre hi posem una mica de paper d'alumini i llest.




Hi ja tenim lo cóc fet...

2 de marzo de 2025

Gotet cruixent de pistatxo

Des de les corts de Pèrsia fins a les taules de la gastronomia moderna, el pistatxo és un símbol de riquesa, salut i sabor. Aquest fruit sec es destaca pel seu imponent color verd i la closca que evoca un somriure, però també pels beneficis nutricionals, la història mil·lenària i la versatilitat culinària.





Ingredients:
Planxa de pasta de full

Per a la crema pastissera:
250 ml. de llet
50 gr. de sucre
25 gr. de maizena
1 ou L
vainilla

Per a la crema de pistatxo:
100 gr. de pistatxo pelat
2 cullerades d'oli d'oliva suau

Per decorar:
pistatxos picats

Pasta de full:
Tallar cercles de la mida del gotet on vagis a presentar les postres.
Poseu-los en una safata de forn, empolvoreu sucre i fornegeu 5 minuts o fins que estiguin daurats a 200ºC.

Crema pastissera:
Bat molt bé tots els ingredients junts, posa-ho a foc baix i sense que es posi a bullir remou contínuament fins que espesseixi.

Crema de pistatxo:
Pela els pistatxos i posa'ls en una picadora juntament amb l'oli i tritura'ls fins que quedi una crema fina.
Un cop llesta, afegeix una cullerada a la crema pastissera freda fins que quedi al teu gust.

Muntem el gotet:
Comencem posant una capa de crema pastissera després una de pistatxos i una làmina de pasta de full i així fins omplir el gotet.
Per decorar pots posar uns pistatxos trossejats o com jo unes estrelletes de pasta de full (es preparen de la mateixa manera que els discos que havies enfornat).



Desitjo que t'agradi.

12 de febrero de 2025

Gotet de Kinder Bueno

Aquests gotets de kinder xocolata són les postres perfectes per sorprendre els més llaminers. Amb una textura suau, un sabor irresistible i presentats en gotets individuals, són ideals per gaudir a casa.

Unes postres ràpides, senzilles. No necessiten forn i es fan en només 10 minuts.






Ingredients:
200 gr. Formatge crema
45 gr. Sucre
150 ml. Nata líquida
125 gr. kinder xocolata
4 Barreta Kinder bueno


Amb la nata liquida tèbia fonem la xocolata i un cop estigui completament barrejada afegim el sucre deixem que refredi a temperatura ambient i afegim el formatge crema, remenem de nou fins que quedi totalment integrat. SI volem un sabor més intens a xocolata, podem afegir una cullerada de cacau pur en pols a la barreja.

Repartim la barreja als gotets i deixem reposar a la nevera 6 hores com a mínim.

Retirem els gotets de la nevera i els servim empolvorats amb una mica de cacau en pols o nata muntada i uns trossets de Kinder bueno.




Un postre deliciós.

1 de febrero de 2025

Milfulls de nata i maduixes

El nom de milfulls es deu a les capes de pasta de full que porta aquestes delicioses postres farcides de crema pastissera. Unes postres clàssices, fàcils i deliciós.





Ingredients:
1 làmina de pasta de full de mantega
2 Cullerades de sucre per empolvorar la pasta de full abans de coure-ho
Maduixes
Crema de xocolata (opcional)


Ingredients crema:
400 gr. Nata per muntar
200 gr. Formatge mascarpone
100 gr. Sucre glas
2 Culleradetes de vainilla en pasta






Preparació Milfulls:
Estirar una làmina de pasta de full rectangular i la tallem en 3 tires. Col·loquem cadascuna de les tires sobre paper vegetal en una safata de forn, procurant que no estiguin juntes. Punxem cadascuna de les làmines amb una forquilla. Empolvorem una mica de sucre per sobre de cada làmina. Cobrim amb el paper d'enfornar que venia amb la massa i col·loquem una safata a sobre perquè el pes eviti que pugi.
Passem la safata al forn que tenim preescalfat a 200 ºC, calor amunt i avall, durant 15 minuts.
Un cop fornejades, les deixem refredar totalment.


Preparació crema:
Col·loca les varetes o globus a la nevera perquè refredin!

Afegeix el formatge mascarpone al got de la batedora i col·loca les varetes / globus (fredes) a la batedora/amasadora.

Bat a velocitat mitjana fins que s'estovi el formatge i una vegada hagi estovat el formatge, puja la velocitat i bat durant un 1 minut.

A continuació incorpora el sucre glaç tamisat. Bat a velocitat alta durant 1 minut.
Incorpora una culleradeta d´extracte de vainilla (opcional).

En aquest punt, amb l'ajuda d'una espàtula de silicona, separa de les parets de la batedora el sucre que s'hi podria haver adherit.
Continua batent fins a integrar molt bé amb el formatge.

Tot seguit sense deixar de batre incorpora la nata líquida i bat a velocitat alta.
Calculeu 2 minuts aproximadament.
Adquirirà una consistència compacta.

Compte! no t'excedeixis al batut si no, es tallarà la crema.


Muntatge:
Passarem la crema a una màniga pastissera per facilitar la decoració.
Posarem en una safata la primera peça de pasta de full i amb la màniga pastissera decorarem tota la base, damunt de la crema col·locarem uns trossets de maduixa (que prèviament haurem rentat, assecat i tallat).
Muntarem a sobre la segona i tercera peça de pasta de full amb el mateix procés.
Per finalitzar decorarem amb chcolata fosa.



27 de enero de 2025

Gotets Red Velvet

L'origen del pastís Red Velvet
Les seves arrels es remunten a principis del segle XX als Estats Units, on es va popularitzar per la seva aparença única i el seu sabor excepcional. La combinació de cacau i colorant vermell dóna al pastís el seu distintiu color vermell vellut, que la fa ressaltar a qualsevol taula de postres.





Ingredients:
65 gr. de Llet
1 cullerada de suc de llimona
25 gr. d'oli d'oliva suau
75 gr. de sucre
1 Ou
½ culleradetes d'essència de vainilla
75 gr. de farina
1 culleradeta de cacau en pols sense sucre (Valor)
½ cullerades de vinagre
1 pessic de bicarbonat sòdic
Colorant alimentari vermell

Per a la crema:
95 gr. de mantega a temperatura ambient
95 gr. de sucre glas
185 gr. de formatge blanc per untar
½ culleradetes d'essència de vainilla (opcional)


 


Començarem fent el pa de pessic, afegim la llimona a la llet per aconseguir una buttermilk casolana. Deixeu reposar aquesta barreja durant 10 minuts

Preescalfeu el forn a 170°.

En un bol o got d'una batedora, batem els dos ous amb el sucre fins que blanquegin. Hi afegim l'oli d'oliva i l'extracte de vainilla. Batem fins que s'integrin els ingredients.

És el torn dels ingredients secs. Tamisar la farina juntament amb el cacau. Un cop tamisat, ho afegim al bol i barregem tot amb la batedora a velocitat mínima, però només fins que vegem els ingredients integrats. Afegim llavors la buttermilk a la barreja batent de forma suau. 

En una tassa barregem el bicarbonat amb el vinagre blanc, i ho afegim ràpidament a la massa i vigilem que quedi ben repartit per ella. Per aconseguir aquest vermell intens utilitzem colorant alimentari en gel, ho afegim a la barreja i el repartim homogèniament.

Folra la placa amb paper sulfuritzat, estén la massa a sobre, en una capa fina, i forneja 20-25 minuts. Deixa refredar el pa de pessic i talla discos amb un tallapastes de la mida  del gotet on prepararàs el postre.



Prepara la buttercream:
Estova la mantega a temperatura ambient i bat-la durant 1 minut, amb varetes elèctriques. Afegeix el sucre glas i bat 2 o 3 minuts més.

Incorpora-hi el formatge i l'essència de vainilla, i barreja-hi uns instants. Introdueix la crema obtinguda en una màniga pastissera amb broquet llisa mitjana.

Munta els gots:
Col·loca 1 disc de pa de pessic al fons d'1 got, cobreix-lo amb la de crema i afegeix un segon disc; repeteix l'operació fins a omplir els gotets amb  capes de pa de pessic i altres tantes de crema de formatge, alternant-les i acabant amb crema.
                    Enjoy